Neighbours slam unattractive sub-station

Neighbours slam unattractive sub-station


Sophie Flowers

comments 0
Neighbours slam unattractive sub-station
Sandy Carlaw looks out of her bedroom window

Upset home-owners have been left reeling with their view of a 'Colditz'-look sub-station after trees were cut back.

The sub-station, at the end of Wheatfield Close, off Farmers Way, Maidenhead, was revealed after owners Southern Electric trimmed trees shielding the station by at least 6ft, leaving the metal railings and barbed wire the first thing people see when turning into the close.

Last week the company cleared all of the land next to the station, bulldozing trees and bushes, to reveal the full extent of the site.

Sandy Carlaw, 66, moved into the neighbouring house nearly two years ago after living in the street in the eighties.

The Cox Green Townswomen's Guild member said: "It's really shocked me. I wouldn't have moved back here if I knew they were going to do this - it's like Colditz."

The grandmother-of-one said she feels 'disheartened' by the view which she feels has lowered her property's value.

She said the steady hum of the station is louder without the trees and bushes to sound-proof it. "We're probably out of pocket, it just breaks your heart," she added.

The neighbours have started a petition over the unattractive view to present to the electricity company.

Glenna Richards has lived in the close since 1974 and said: "It was out of sight, out of mind. It's not attractive, that's all you see when you drive in the road and that's not what we bought into."

A spokesman for Southern Electric confirmed there needs to be a two metre clearance around the perimeter of a substation.

He said: "The work that has taken place is part of an ongoing investment programme to maintain the electricity network. We have been working very closely with the local community and been in discussions with the local council to try and address some of the issues that the residents have raised."

He said residents were welcome to use their own funds to put up a fence on their side of the boundary to reduce the 'visual impact' of the sub-station.


Leave your comment

Share your opinions on

Characters left: 1500

Most Shared

Most Commented

Top Ten Articles